Tropical Old Tom Gin fra Porters Distillery

Forbered dig på en smuk smagssymfoni af eksotiske frugter med perfekt balanceret sødme og lækre tørre noter fra enebæren. Har du sorteret din ginsamling efter smagsnuancer, så skaber den her lidt rod i hjørnerne… men den er virkelig lækker.

GINNEN

Månedens gin er Ginkassens allerførste Old Tom Gin. I gamle dage var terpentin en essentiel ingrediens i fremstilling af gin. Det samme var sukker, lakridsrod, sveskejuice og andre søde smagsgivere, der har kunne kammuflere terpentinens grimme bismag. 

Datidens sødere og mere sukkerholdige gin, har gået under navnet Old Tom Gin. Der er ikke længere terpentin i ginnen, men det lidt højere sukkerindhold bringer niveauet over 0,1 gram per liter drikkeklar gin, så den kan ikke længere kvalificerer sig som en London Dry Gin. Sødmen i Porter’s Tropical Old Tom Gin kommer primært fra de eksotiske botanicals, passionsfrugt og guava. Og nåh ja, så er den vakuum destilleret.

Temaet bag Porters Gin er særdeles erfarne kræfter fra barbranchen. Destilleriet er i kælderen under deres bar, Orchid Aberdeen, som er en high-end cocktail bar i Aberdeen. Medstifteren Alex har tidligere været barchef på den dengang bedste bar i verden, Dandelyan. Så når Porters Gin har mottoet “Made in a bar, not in a boardroom”, er der altså noget om snakken.

TONICEN

Månedens gin er sammensat med Fever-Tree Elderflower Tonic Water, der på fineste vis fremhæver florale og tropiske noter i Poter’s Old Tom Gin. Tonicen har en diskret smag af hyldeblomster. Håndplukkede engelske hyldeblomster for at være helt præcis.  

TILBEHØR

Brug den dehydrerede ananas til virkelig at komplementerer ginnens tropiske smag. Kombinationen af passionsfrugt, guava, hvid te og ananas henfører straks dine tanker til lange hvide sandstrande, palmer der svajer og iskolde drinks – den har du allerede i hånden. 

DET FANDT DU I GINKASSEN OKTOBER 2019:

·      Porter’s Old Tom Gin

·      4 x Fever-Tree Elderflower Tonic Water

·      1 x Pose med dehydreret ananas fra frugtskiver.dk

·      Kartotekskort på Porter’s Old Tom Gin

Bliv en del af måltidskassen for voksne

Gin & Tonic kan så meget mere. Oplev det sammen med os.

Årets bedste adventskalender...

Er du over 18?

Vi forhandler alkohol, og du skal være over 18 år for at benytte websitet.